Skånsk senap, stark och söt
Skånsk senap av Tareq Taylor, Trädgårdsonsdag
3/4 dl gula senapsfrön
1/2 dl bruna senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1 msk fint riven pepparrot
1 tsk fint riven ingefära
1 tsk salt
3 msk vitvinsvinäger
3 msk honung
1/2 dl solrosolja
1. Lägg fröna i kallt vatten och koka upp.
2. Mixa med stavmixer i 3-4 min.
3. Tillsätt pepparrot och ingefära och mixa snabbt.
4. Häll i salt, vinäger, honung och olja. Mixa till jämn konsistens.
5. Häll på steriliserad burk. Låt stå och mogna i några dagar innan man äter den.
6. Senapen håller i flera månader i kyl.
Men den blir extremt stark, för stark tror jag. Fast man kan nog använda den som krydda och bara ta väldigt lite. Det är ingen julsenap, fungerar nog bättre att krydda någon dressing till frächa nyskördade grönsaker, någon salladsdressing kanske.
Inga kommentarer ännu.
-
Arkiv
- mars 2013 (3)
- december 2012 (10)
- november 2012 (1)
- oktober 2012 (5)
- september 2012 (4)
- augusti 2012 (6)
- juli 2012 (3)
- juni 2012 (7)
- maj 2012 (20)
- april 2012 (4)
- mars 2012 (3)
- februari 2012 (2)
-
Kategorier
- akvaristik
- bloggar
- blommor
- dator
- däggdjur
- ditt och datt
- elements 9
- fartyg
- fågelholken
- fåglar
- filmer
- godis
- Gotland
- humor
- ikea
- insekter
- Island
- Island-vägstatus
- Islandsfilmer 2008
- Janne
- Janne Pakistan
- Jannes fiskmås
- jämförelse
- järnväg
- kurser
- kyrkor
- landskap
- länkar
- makro
- manipulation
- mattips
- motor
- multiexponering
- naffo
- norrlandssemester 2009
- omröstning
- os
- porträtt
- prylar
- pyssel
- recept
- rehab
- reklam
- sagor
- sambos
- semester 2010
- sims
- sjuk
- Skyrim
- sommarhus
- spel
- Spore
- testtrams
- trädgård
- träning
- Uncategorized
- utställningar
- vägstatus
- vårtecken 2009
- vårtecken 2010
- vårtecken 2011
- vårtecken 2012
- vinter
- you tube
-
RSS
Entries RSS
Comments RSS
Kommentera