Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Skånsk senap, stark och söt

Skånsk senap av Tareq Taylor, Trädgårdsonsdag

3/4 dl gula senapsfrön
1/2 dl bruna senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1 msk fint riven pepparrot
1 tsk fint riven ingefära
1 tsk salt
3 msk vitvinsvinäger
3 msk honung
1/2 dl solrosolja

1. Lägg fröna i kallt vatten och koka upp.
2. Mixa med stavmixer i 3-4 min.
3. Tillsätt pepparrot och ingefära och mixa snabbt.
4. Häll i salt, vinäger, honung och olja. Mixa till jämn konsistens.
5. Häll på steriliserad burk. Låt stå och mogna i några dagar innan man äter den.
6. Senapen håller i flera månader i kyl.

Men den blir extremt stark, för stark tror jag. Fast man kan nog använda den som krydda och bara ta väldigt lite. Det är ingen julsenap, fungerar nog bättre att krydda någon dressing till frächa nyskördade grönsaker, någon salladsdressing kanske.

december 25, 2012 - Posted by | mattips, recept

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: