Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Skyrimhumor

Stackaren, vilken hemsk död. Så nära och ändå så långt bort 😉

Ha! ha! Det finns mycket humor i Skyrim också, mellan alla drakar, jättar, katt- och ödlemänniskor mm 😉

Annonser

december 15, 2011 - Posted by | Skyrim

7 kommentarer »

 1. Jag älskar Skyrim! 🙂 Men jag har fortfarande inte lyckats ta några screenshots… 😦
  Jag hade kvar Barbas ganska länge (eftersom han tillhör en quest så är han ju odödlig). Nu har jag precis lyckats tappa bort min senaste hund…

  Kram Linda

  Kommentar av muppins | december 16, 2011 | Svara

  • Jag gjorde Barbas quest, så han finns hos sin ”riktiga” matte nu 🙂
   Jag önskar jag kunde hjälpa dig med att hitta screenshotsen 😦

   Kram 🙂

   Kommentar av sonjac | december 16, 2011 | Svara

 2. Åh, nu har jag äntligen listat ut hur jag får screenshots!! Jag var ju tvungen att spela genom Steam (vilket jag inte gjort innan)…då funkade det ju hur bra som helst. 🙂 Nu känner jag mig lite dum… Har suttit en timme nu och ”fotograferat”. Haha! 🙂

  Kram

  Kommentar av muppins | december 16, 2011 | Svara

  • ”Spela igenom Steam”? Ibland hänger fotograferandet upp sig har jag märkt, för mig i alla fall, och några gånger när jag försöker ta en bild när det är riktig action på gång har spelet kraschat. Men som van simspelare så sparar jag väldigt ofta så det är ingen katastrof. När fotandet hänger upp sig så stänger jag av spelet helt, och ibland startar jag om datorn också. Sen funkar det fint igen.
   Håller på med ”The Black Star” nu, eller nja, snarare höll på i fm. Nu är det spelpaus 😉

   Kram!

   Kommentar av sonjac | december 16, 2011 | Svara

 3. Men alltså…

  Nu börjar jag ju nästan bli litet avundsjuk -själv sitter jag med en Linux-burk hemma, så det är ju kört för mig. Kanske lika bra det, för den delen, Skyrim verkar vara ett sådant spel som man kan bli sittande lääänge med, och någon måste ju diska också. 😉

  /Joakim

  Kommentar av Joakim | december 19, 2011 | Svara

  • Diska??? Skojar 😉 Ja det här är vansinnigt roligt, blir bara bättre, och svårare, ju längre man kommer.

   Kommentar av sonjac | december 19, 2011 | Svara

   • Ett spel som jag har suttit alldeles för många timmar med är en gammal goding från 2001: ”Arcanum”. Det är ett datorbaserat rollspel som utspelar sig i en värld i brytningspunkten mellan fantasy och industrialisering. Världen är en märklig blandning av ångmaskiner och vattenundiner, med troll och svartalfer som den nya underklassen som får slita i människornas fabriker och politiska spänningar mellan de nya, industrialiserade och expansiva rikena, och de gamla, mer konservativa som halkar efter i teknik och ekonomi. Spelet börjar med att den zeppelinare du åker som passagerare på, IFS Zephyr, kraschar efter att ha blivit nedskjuten av luftpirater. I vrakspillrorna hittar du en gammal gnom som ger dig en ring och en uppmaning att ge ringen till ”pojken” innan han drar sin sista suck. Du är den enda överlevande, med många frågor om vad som har hänt. Ganska snart visar det sig att du inte är den enda som har frågor -någon eller några verkar vara på jakt efter dig! En trasig kamera verkar också vara inblandad på något sätt -vem är det egentligen som har avbildats på det där fotografiet?

    Spelmekaniskt är det ganska likt ett vanligt papper-och-tärningar rollspel, med grundegenskaper, färdigheter o s v. Du kan bygga din person relativt fritt och välja bland många olika färdigheter och särskilda förmågor. I Arcanumvärlden är Magi och Teknik inte bara två skilda sätt att åstadkomma resultat, de är också varandras motpoler. I ett starkt magiskt fält fungerar inte teknologi, en rollperson med starka magiska färdigheter kan få svårt att använda teknologi. Till exempel måste magiker och vissa magiska varelser alltid sitta i vagnen längst bort från loket när de åker tåg, för att inte ställa till med något!

    Olika färdigheter gör dessutom att du kan bygga och uppfinna saker – göra läkedroger av växter, bygga elaka fällor av järnskrot, eller varför inte snickra ihop en Tesla-kanon och lysa upp tillvaron för dina fiender litet? 😉 Du kan naturligtvis också sälja dina alster i en lämplig butik och på så vis tjäna ihop en nätt liten slant.

    Spelet bygger mycket på interaktion med omvärlden och framförallt varelser i den. Du tillbringar mycket tid med att prata med folk och fä, och du får verkligen olika resultat beroende på vad du spelar för någon karaktär och vad du har för färdigheter. Intrigen är väldigt öppen -det finns en stor jätteintrig i bakgrunden som du kommer att snubbla över (eller som snubblar över dig) då och då, men det finns också en massa små sidointriger att ta sig an med liv och lust. Arcanum är också en väldigt stor värld, så det finns en hel del att göra bara genom att gå runt och utforska.

    Spelet är naturligtvis omkring tio år gammalt vid det här laget och det märks. Grafik o s v är inte direkt i dagens nivå och mycket av de saker som kändes väldigt häftiga med Arcanum har blivit standard idag. Samtidigt tycker jag att konstruktörerna har lyckats med att skapa en spelvärld med väldigt mycket känsla, som det är lätt att leva sig in i och som verkligen kan sätta ens fantasi i rörelse. Det är en fantasyvärld med en hel del skit under naglarna, som kombinerar realism och eskapism på ett sätt som jag tycker är väldigt lockande och ger en trovärdig känsla. Spelet finns fortfarande att få tag i hos många av de stora återförsäljarna på nätet, ofta i form av olika billiga ”gamla godingar”-utgåvor, så man behöver inte direkt ruinera sig. Det finns också fortfarande en del fansiter på nätet där man kan ladda ner en massa hemmasnickrade tillbehör, expansioner och nya scenarion. Gillar du rollspel och äventyrsspel på datorn, tror jag verkligen att du skulle gilla Arcanum.

    /Joakim

    Kommentar av Joakim | december 19, 2011


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: