Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Kärrspindel?

Åh, jag har hittat en ny spindel i min rabatt. Jag tror det är en kärrspindel? Men vad gör den i en rätt torr rabatt under ett utstickande tak? Den ska visst leva i kärr och kunna hugga fiskyngel som är nära ytan. Hm… kanske har jag något litet fiskyngel jag kan prova att mata den med 😉

Övre bilden har jag tagit utan blixt med rätt högt ISO inställt, tror det var 800 eller 1000. Det funkar ju om man inte ska skriva ut en väldigt stor bild. Den lila fläcken i bakgrunden är en blomma av en purpurklätt. Spindeln sitter på en (utblommad) tigerlilja.

Bilden nedan tog jag blixten till hjälp för att få ett större skärpedjup, bländare 8-9 någonting. Då blir oskärpaan i bakgrunden lite mer påträngande, inte lika soft som med ett större bländarval. Det blir ju en mycket plattare bild också, fast hade jag använt en extern blixt och ställt den lite vid sidan om hade det nog gett ett mjukare intryck. Nu använde jag den inbyggda blixten på min Nikon D300. Det som stör mig absolut mest med att använda inbyggda blixten vid makrofoto är de skarpa fula skuggorna.

Korsspindeln hade fått en ny harkrank i nätet. Den hade snott några trådar runt den men satt och åt på en fluga som väl hamnat i nätet tidigare. Det verkar vara ett bra ställe för ett nät.

augusti 25, 2011 - Posted by | insekter

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: