Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Ny Hoyablomma utslagen


Hoya heuschkeliana subsp. cajanoae

Trevligt, första utslagna blomman och en knopp till på gång på denna Hoya som jag fick som skott 2007 av Morellen 🙂  Dom tar lite tid på sig men den här är inte en av de mest långsamma.
Jag har en liknande fast med rosa blommor, ingen utslagen just nu.

Annonser

juni 20, 2011 - Posted by | blommor

4 kommentarer »

 1. Hej sonja! Jag fick några skott av dig för många (typ 10?) år sen. Nån hängvariant som blev 2,5 meter lång men sen gav jag upp den. nu har en med med stora hårda gröna blad som är jättefin! den växer typ två meter utanför krukan. En porslinsblomma med små vita blommor. Men den har bara blommat 2-3 gånger. Har du några tips för att den ska blomma igen? Den verkar trivas även om den inte blommar..
  Jag har läst din blogg länge och hoppas att dina behandlingar går bra och att du slipper allt för jobbiga biverkningar. Du är duktig på att fotografera och jag gillade bilderna på lysmaskarna massor!
  Håller dock inte med dig om att katter är skrällen som du skrev för ett tag sen 😉 Mina katter är nu 13 år och de är inga skrällen iallafall. hehe.
  Jag är arvodist på Rb nu, kan inte släppa tågeriet helt.. Har utbildat mig till sjuksköterska och jobbar som det sedan drygt ett år, kanonkul!
  Ha en skön sommar!
  Kram från Marie.S

  Kommentar av Marie | juni 20, 2011 | Svara

  • Nämen hej Marie, deeet var länge sedan. Jag tror jag såg dig på RB häromdagen, vid era fikabord ute.
   Det enda jag kan tipsa om när det gäller porslinsblommor är mer sol, speciellt om de har hård blad. Det är inte alla mina Hoyor som blommar jämt heller, men jag har rätt många olika så någon blomma finns på någon planta för det mesta. Sen så är en del sorter förstås mer lättblommade än andra. Jag minns inte alls vad du fick av mig, tyvärr.

   Åh dina missar kommer jag ihåg, väldigt gulliga. Det är de som folk skaffar som får springa vind för våg i tätbyggda områden jag blir irriterad på, speciellt de där jäkla ägarna. Jag kan inte ha altandörren öppen utan bevakning utan att någon kattracka smiter in, det är jobbigt även om man inte är allergisk eller har fåglar hemma.

   Vad glad jag blir att du minns lysmaskarna. Jag kollade nyligen när jag fotade dom, det var första veckan i juli. Så nu har jag börjat hålla lite koll ute på nätterna ifall jag skulle få syn på någon i år också, hoppas det. Dom var verkligen coola.

   Hoppas du får en riktigt trevlig sommar själv 😀
   Kram Sonja!

   Kommentar av sonjac | juni 21, 2011 | Svara

 2. Det är märkligt och synd att folk låter sina katter vara ute när man bor i tättbebyggt område.. Inte kul för någon. okastrerade dessutom. Det finns miljoner (?) katter där jag bor också och jag blir ledsen när jag ser dem sitta utanför någon port i snö och minusgrader.

  Min blomma står i söderläge en bit från fönstret så det är nog bra då. den exploderade när jag planterade om den sist, den var nog trångbodd innan… Ska vänta med spänning på mer blommor.
  Ha det gott!
  Marie

  Kommentar av Marie | juni 21, 2011 | Svara

  • Ibland får jag för mig att när man planterar om en Hoya, så växer den till i bladen/rankorna ett tag. Sen kommer det blom. Jag håller tummarna.

   Kommentar av sonjac | juni 21, 2011 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: