Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Hacke

Hacke är väldigt orädd. När jag gick och klippte med klipparen satt han kvar fast jag var rätt nära. Likaså när jag vattnade i rabatten på baksidan. Det är kanske 5-6 m mellan trädet och rabatten. Men det är så fult när han sitter på frömataren (bildmässigt).

Blåsorna på tårna har inte blivit värre. Snarare tvärtom. Dom är inte så spända längre, jag tror att det har börjat bildas ny hud under blåsorna så dom inte vätskar sig längre. Ingen av blåsorna har gått sönder som tur är. Men jag tar det försiktigt och smörjer in fötterna ordentligt om jag ska cykla till affären. Promenera vågar jag inte göra nu.

Veckan som kommer har Janne tagit ledigt. Hoppas vi kan hitta på något att göra (läs fota). Cykla lite på Järvafältet borde fungera.

maj 29, 2011 - Posted by | fåglar, sjuk

2 kommentarer »

 1. http://www.pbase.com/uih/image/135018981
  http://www.pbase.com/uih/image/134708433
  Hele, Mickis mamma, har ett häckande hackspettpar som besökare vid fågelbordet året runt.Förra året introducerade de två av ungarna dit också.
  I år funderar vi på om det är en eller två olika honor som kommer och lassar för sig av talgbollarna och flyger iväg med munnen full. De kommer igen så snabbt, så det är tveksamt om det är en och samma.
  Hanen har inte synts till, så troligen fixar han mer ”traditionell” mat åt barna (om de kläckts) Det är ju bra, omväxlande mat är väl fint?
  De/den här honan är totalt orädd. Köksfönstret kan stå på vid gavel och vi sitter och snattrar vid köksbordet när hon helt oberörd kommer och tar för sig av talg/ jordnötter. Idag lyckades jag hitta mer talgbollar på Tempo, hoppas de duger åt damen/damerna! De klagar högljutt om talgbollarna är slut!
  Det här är fågelskådning i min stil, dricka kaffe och fota hackspett på en meters håll. Synd att de stänker mat på fönsterrutan, det blir lite suddigt på bilderna.

  Kommentar av Ulla | maj 29, 2011 | Svara

  • Oj vilka närbilder Ulla. Kul att dom är så orädda.

   Kommentar av sonjac | maj 30, 2011 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: