Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Försäkringskassan

Min kontakt på försäkringskassan ringde mig idag när jag arbetstränade. Det var planerat att jag skulle ha ett möte med henne, min arbetsledare och en person till från jobbet på fredag för att bestämma hur jag ska gå vidare. Nu var kontakten tvungen att skjuta upp mötet och undrade om jag hade tid att prata en liten stund. Visst, det funkade. Vi bestämde att jag följer min läkares plan och börjar jobba 50% 1a december och två månader framåt. Jag tror det kommer att fungera bara det ordnar sig på jobbet också. Det finns inga rehabtjänstgöringsturer  längre, det fanns för några år sedan men dom är borta. Jag frågade en av kvinnorna som korttidsplanerar hur dom brukar göra och hon visste inte riktigt. Men det måste väl ha funnits fler som jobbat 50%, undrade jag? Jo det har det gjort, de har jobbat varannan dag, långa vanliga pass. Då sliter dom som sjutton en dag och vilar dagen efter… jag vet inte om jag orkar med det. Det skulle kännas bättre att jobba halva dagar… å andra sidan finns det turer som är rätt lindriga. Man kör ett halvvarv och har sen lite rast, sen ett halvvarv till och lite rast igen osv. Det skulle kanske fungera med det om jag slipper sitta 4-5 timmar i streck och försöka låta bli att tappa koncentrationen under ett helvarv eller tom mer.

Det känns lite märkligt att försäkringskassan inte strular alls men det istället känns lite osäkert med hur jobbet agerar, det är inte sådant man läst om i tidningarna. Fast antagligen kommer allt att fungera bra till sist ändå. Jag har en förmåga att försöka gå händelser i förväg och oroa mig lite fast jag egentligen inte vet något konkret. Dessutom är jag med i ett starkt och dugligt fack som säkert kan hjälpa mig om det nu skulle behövas, fast det tror jag inte egentligen. Men jag har haft lite mardrömmar om jobbet, att jag blir tvingad att göra saker jag inte pallar och bryter ihop.

Sen var det meningen att mötet skulle vara på fredag em. Den dagen skulle jag inte göra mer än vara med där. Janne frågade för ett tag sedan om jag ville hänga på och äta julbord med hans jobb på Ulriksdals Värdshus samma kväll. Det skulle ju funka, men nu fick jag höra att jag blivit planerad att arbetsträna från kl 14 samma dag istället för mötet… 😦 Är det meningen att man inte ska kunna planera sitt liv och fritid alls? Fast jag tror att det kommer att kunna ordna sig ändå, måste bara få tag i rätt personer i morgon. Idag hittade jag dom inte på rasterna jag hade.

Jag har varit rätt trött nu några dagar. Igår när jag kom hem orkade jag inte ens mata fiskarna utan slocknade på sängen vid 18-tiden. Idag är jag också trött men har matat firrarna och kanske lägger mig och tittar på någon DVD. Jag kan inte lägga mig kl 18 igen, det är liiite för tidigt 😀

november 17, 2010 - Posted by | rehab, sjuk

5 kommentarer »

 1. Visst blir man misstänksam när försäkringskassan inte krånglar!

  Kommentar av Johanna | november 17, 2010 | Svara

  • Ja det är sant. Efter alla historier man läst i tidningarna bara väntar man på ett knivhugg i ryggen därifrån 😉

   Kommentar av sonjac | november 17, 2010 | Svara

 2. Sedan min stroke för några år sedan har jag haft mycket kontakt med FK Värmland. Först, innan den stora omstruktureringen, hade jag en jättetrevlig manlig kontaktp i Storfors. Allt gick enl plan, arbträning när det så var dags och möten med FK, läkare, arbetsledning gick helt smärtfritt och jag fick en halvtidssysla med halva dagar. Sedan kom den stora omändringen hos FK. Sjukskrivningen skulle upphöra och sjukersättning diskuteras och beslutas. Då fick jag en helt fantastiskt trevlig kvinnlig utredare i Karlstad som begärde in en massa utredningar fr doktorer mm. Efter en tid fick jag besked om 50 proc sjukersättning och jag fick jobba antingen halva dagar el hela dagar men inte mer än halvtid …. så jäkla smärtfritt och så snabba de är i Värmland så man häpnade. Facket hade jag också stor hjälp av med pappersdjungeln i början då min skalle inte fungerade som den skulle efter stroken.
  Hoppas Sonja, hoppas verkligen det fungerar så fint för dej också.
  Man läser ju om att så väldigt många personer haft så stora problem med FK.
  LYCKA TILL i ditt nya, friska liv och att du orkar med jobbet Sonja!

  Kommentar av Iréne Södergren | november 21, 2010 | Svara

  • Tack ska du ha Iréne. Det känns bra att läsa positiva ord om FK. Det är förstås så att skräckfallen skrivs det om, inte det som fungerar bra. Sen så får man aldrig hela bilden när man läser något i en tidning, det är alltid bara den ena parten som får utrymme.
   Jag hoppas verkligen att det kommer att fungera hyfsat på jobbet också, jag har lite dåliga vibbar. Men facket är riktigt starkt om det börjar strula 😉

   Kommentar av sonjac | november 22, 2010 | Svara

 3. Var glad att du har en fungerande försäkringskassa. Jag har slutat slåss med min, men som tur är har facket ställt upp och gör det åt mig istället, de är fantastiska. Det är ju liksom inte mitt fel att sjukhuset klantar till det med tider, provtagningar och saker de har bort, det är som en himla cirkus. Är förstås också lite orolig för hur det ska gå att gå tillbaka, jag kan nog inte alls åka tåg först, utan kommer behöva jobba vid ett skrivbord som inte skakar och gungar till en början, i dag behöver jag ju ”rast” när jag har åkt saltsjöbanan till stan typ. Får väl hoppas att det grejar sig.

  Kommentar av Anna | december 5, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: