Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Grimsön, Varberg och Stenungsund

Igår var det fantastisk fint väder. Vi åkte ut till Grimsön och Janne fotade medan jag satt med kikaren och spanade in alla fåglar som pickade i tången en bit bort.

I morse fortsatte vi till Varberg och spanade in både utsidan på det underbara kallbadhuset och insidan på Varbergs fästning. Det var mulet och regn lite då och då men det funkar ändå.

Sen fortsatte vi till Kungälv där vi åt lunch på hotellet Fars hatt. Det formligen hällde ner vatten från skyn, snacka om skyfall. Så vi hoppade över den spännande Bohus fästning som låg bredvid. Den får vänta till en annan gång.

Efter avslutad lunch fortsatte vi till Stenungsund där vi fick tag i rum. Det verkar helt ok, tom bättre än beskrivningen i STF guiden. Här finns gratis nätuppkoppling, det stod inte med i beskrivningen 😉 Och vandrarhemmet ligger vid vattnet.

I kväll ska vi tillbaks en bit till Göteborg för att träffa Nikonetha. Janne ska plocka upp NFFs mässmonter som Agnetha haft hand om sedan senaste mässan.

I morgon fortsätter vi till Tanumshede för att försöka hitta några stora hällristningar.

Jag var tvungen att besöka ett apotek för att fylla på förrådet av Alvedon och Ipren. Det känns något bättre i knäna idag 🙂

Annonser

augusti 11, 2010 - Posted by | ditt och datt

2 kommentarer »

 1. Hejsan, jag blir nästan lite avundsjuk på er. Resan låter så kul. Kollade kartan igen för att se vart ni är.. hoppas ni hittar till ristningarna utanför samhället. 🙂

  Kramis

  Kommentar av CD | augusti 12, 2010 | Svara

  • Japp, vi hittade hällristningarna och dom var fantastiska. Enda kruxet var att de var lite svårfotade. De fanns på stora
   hällar, massvis med figurer tätt ihop på en del och mer glest på andra. Men man går inte på hällarna och dom var stora så en del figurer längre upp gick inte att få vettiga bilder på tyvärr. Men jag fick nog till tillräckligt ändå.

   Kramisar!

   Kommentar av sonjac | augusti 12, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: