Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Lysmaskar och skoleboller

Kvällens lysmaskar blev mörkare och brusigare. Den här som placerade sig bäst började inte klättra upp ur växtligheten förrän 22,45 och det tog lång tid innan den tände upp sin signal. Här har jag fotat på maximal ISO och så lång tid jag vågade med största bländare. För att lyckas få till en skärpa så körde jag autofokus och använde en ficklampa. När fokus satt vinklade jag ner lampan så skenet inte skulle förstöra innan jag tryckte av… lite omständigt.

Det är såhär det ser ut när de sitter bland växterna och skickar ut sin signal. De vickar lite på kroppen då och då så att signalen ska synas från olika håll. Man ser egentligen bara lyset, som har den här färgen.

Med blixt såg det ut såhär när lysmasken hälsar till alla mina bloggläsare 😉 Ni ser högertassen va, och dom pigga och stora ögonen som glittrar finurligt?

Till det mer intressanta idag hör mina nybakade skoleboller. Dom blev kanongoda. Jag gjorde en klar med kristyr och kokosflingor. Den åt jag upp direkt, fortfarande alldeles varm. Sen kom jag ju på att jag måste göra en till så jag kan fota den… den åt jag också up, efter fotandet. Nu ligger resten i frysen. Jag tar upp ett par i taget och när de tinat lägger jag på kristyr och kokos. Få se vad Janne kommer att tycka om dom 😉

Det är kardemumma i själva bullen.

juli 9, 2010 - Posted by | godis, insekter, makro, mattips

2 kommentarer »

  1. Riktigt läckert! Jag har aldrig tidigare sett en lysmask 🙂 Har de en sån grön färg eller är det kameran som gör att färgen blir ”förvrängd”?
    /Leonard

    Kommentar av Leonard | juli 10, 2010 | Svara

    • Nej jag hade aldrig heller sett lysmaskar tidigare. Färgen på lyset på de två bilderna jag tagit utan blixt där ljuset ser lite gulgrönt ut är ganska rättvisande. Där jag fotat bara själva lyset och det ser grönt ut är inte rätt färg. jag hade fel färgbalans inställd där.

      Kommentar av sonjac | juli 11, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: