Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Blommor och lunch

En av mina vackra St.Paulior ”Deep Sky”.

Det börjar blomma i mina fönster nu. Jag har mest St.Paulior och Hoyor. Det är trevligt med lite färg i fönstren.

Annars rullar det på som vanligt nu. Jag går upp, äter frukost, surfar lite och går ut på min lite dryga timmespromenad i skogen. Sen lunch, lite surf till, kanske gå till ICA och handla lite mm. Äta middag, kanske läsa lite, spela Sims osv. Ibland tar jag med håven till något träsk i närheten och fångar mygglarver/vattenloppor till fiskarna också.

På måndag nästa vecka är det läkarbesök på måndag och behandling på tisdag igen. Få se vad han/hon tycker om mina biverkningar. Det känns som det gått tillbaks något lite med hälarna så jag har inte behövt sova med skor på nu några nätter. Ja det blir ett par blodprov också innan läkarbesöket förstås.

Det är trevligt att gå samma runda varje gång, fast jag går i olika varv. Björkarna har börjat slå ut lite försiktigt och sälgen blommar för fullt. Tussilagona börjar blomma ut medan vitsipporna blir bara fler och fler. Det är vita mattor av blommor i skogen med en hel del blåsippor insprängda. Men var sjutton är vårregnen? Det är väldigt torrt ute i markerna nu.

Ganska typisk lunch just nu. Blodpudding, hemgjord lingonsylt och hembakta källarlimpfrallor med lagrad ost och vitlökssalami, samt något med C-vitamin för järnupptaget. Ost är lite dumt ihop med järn har jag för mig och iofs äter jag inte så ofta smörgåsar ihop med blodpuddingen. Men just här gjorde jag det.

maj 3, 2010 - Posted by | blommor, mattips, sjuk, vårtecken 2010

10 kommentarer »

  1. Vilken vacker Paulia. Behöver du mycket C-vitaminer? I havtorn formligen sprutar det av C-vitaminer och även lite annan smått och gott i form av E-vitamin, karoten. Men detta kanske du har koll på.
    Kram Nettan

    Kommentar av Anette Lutteman | maj 3, 2010 | Svara

    • Det finns nog inget havtorn som växer här 😉 (skojar).
      Jag var blodgivare i många, många år så då fick jag lära mig att har man dåliga blodvärden och äter järn i tablettform eller järnrik mat ska man äta C-vitamin till för det främjar upptaget av järn. Men man ska undvika mjölkprodukter, kaffe och thé för det hämmar.
      Hälsokosten har då gissar jag? Men en apelsinfrukt är gott förstås.
      Kramar!

      Kommentar av sonjac | maj 4, 2010 | Svara

  2. Har inga kommentarer om Ditt inlägg, men istället har jag fototips. Känner Du och Janne till gravhögen i Rosersberg ?
    som har massor av blommande backsippor just nu. Om inte maila och få en vägbeskrivning.

    /Åke

    Kommentar av Åke Ericsson | maj 4, 2010 | Svara

    • Oj vad vackert det måste vara. Nej, vi känner inte till den platsen. Men här i Vallentuna finns en hel del och på gravkullarna i Vada (Vallentuna) brukar det också växa mycket.
      Jag trodde det var lite för tidigt för dom, måste nog kolla vid Vallentuna sjön om jag orkar nu i veckan. Janne är i Örebro och Falun i helgen och kör Nikonkurser så där blir det inget fotande av blommor 😉
      Tack för tipset 😀

      Kommentar av sonjac | maj 4, 2010 | Svara

  3. Om du gillar blodpudding, har du prövat på boudin noir (fransk blodkorv) eller boutifarra (spansk dito)? Båda två är väl litet sötare och kryddigare i smaken än blodpudding, och kan vara riktigt mumsiga. Små boudin noir som man steker i en panna och sedan låter gå färdigt i ugnen, som man sedan serverar med karamelliserade äppelklyftor och litet trevlig klyftpotatis eller en blandad salllad med litet beska i är riktigt gott! Boutifarran kan vara rätt så söt i smaken, så den gillar jag att skiva, steka i en panna och sedan slå på litet kraftigt rödvin för att deglacera och få en pannsky, för att sedan servera på en sallad. Några rostade skivor av hemlagat ljust bröd och litet god kapris är inte heller fel att ha i närheten. Jag lyckades dra igång brandlarmet och stänga varenda branddörr i en viss depå en lördagnatt för länge sedan, då jag skulle laga till litet god mat åt nattskiftet och deglacerade stekpannan i köket…

    /Joakim

    Kommentar av Joakim C. | maj 5, 2010 | Svara

    • Det är otroligt vad matintresserad du är. Jag hade ingen aning om att det fanns liknande mat som blodpudding i andra länder än Sverige. Jag får se om jag får syn på de där korvarna. Att det är lite kryddigt låter intressant, men kanske inte mer sötma.
      Brandlarm mitt i natten, he! he! Påminner mig om när jag klargjorde inne i Brodepån och strömmen gick. Efter ett tag fick jag höra att en repare halkade när han skulle ner för en trappa och råkade komma åt ”bryt-strömmen-knappen” som saknade skyddsglas. Dom fick inte återställa själva, eller kanske kunde dom inte så någon från BV måste ut och göra det. Inte blev det någon tågkörning ut från depån för mig den dan inte. Det var bara att ta sig till Cst igen 😀

      Kommentar av sonjac | maj 9, 2010 | Svara

  4. igår hade vi vårregn här större delen av dagen. Nu borde gräset ta fart.. Funderar på om jag kan låta fåren klippa gräset i hela trädgården *s*

    Kommentar av mariasbokliv | maj 9, 2010 | Svara

    • Ja det regnade här också, skicka hit ett av fåren till min gräsmatta också 😉
      Fick du mitt mail? Är inte säker på att adressen är aktuell?

      Kommentar av sonjac | maj 9, 2010 | Svara

  5. Hur är det med dig tjejjen? Saknar dina inlägg och dina bilder ju. ❤

    Kommentar av Anna | maj 10, 2010 | Svara

    • Seg och trött, det händer inte så mycket nytt, men jag ska precis skriva om läkarbesöket idag 😀

      Kommentar av sonjac | maj 10, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: