Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Spana fågel

I morse mådde jag inte så bra. Det var nog biverkningar från cellgiftsbehandlingen som spökade. Jag hade ont i ryggen, mådde illa, ont i magen och var hungrig.

Efter en morfintablett (OxyContin), fyra cortisontabletter (Betapred), en näringsdryck, en sväng till toa, två muggar thé och en laxsmörgås kändes det bättre.

Efter frukosten tog Janne och jag en rätt lång men långsam promenad på Järvafältet. Janne hade kamera och jag kikare. Vi spanade in några nya vårtecken när det gäller fågel, ormvråk, fiskgjuse, knipa, skarv, sothöns, tofsvipor, kanadagäss och mängder av grågäss. Dessutom har skrattmåsarna börjat anlända. Säbysjön är fortfarande istäckt så skrattmåsarna satt på isen. Jag undrar vad fiskgjusen lever på? Fisk kommer den inte år i den sjön men kan ju flyga långt. Eller tar den någon oförsiktig fågel kanske? Och var kommer de första mygglarverna i pölarna ifrån egentligen? Jag har inte hittat några än, men snart så. Då blir mina fiskar glada. Men hur gör myggen? Övervintrar det ägg i marken från sommaren innan eller? Alla deras pölar torkar ju ut framår sommaren och nu finns inga mygg som lägger nya ägg… ett mysterium för mig 🙂

Blåsipporna är väldigt sömniga fortfarande, men några knoppar har börjat sträcka sig lite som om vädret håller i sig och det inte blir kallt på nätterna kommer sipporna att ha börjat visa sig mer nästa helg tror jag.

Men på Island är det minusgrader, snöfall och nordliga vindar just nu såg jag. Inlandet har -11 grader.

Janne och jag avslutade den rätt leriga promenaden på Max med varsin hamburgare 😀

Annonser

april 2, 2010 - Posted by | Island, sjuk, vårtecken 2010

3 kommentarer »

 1. Låter som en riktigt härlig vårpromenad. Du har mycket intressanta frågor som jag dessvärre icke kan besvara. Mmmm, visst är det bra gott med en hamburgare ibland.
  Kram Nettan

  Kommentar av Anette Lutteman | april 2, 2010 | Svara

  • Ja nu sitter Janne och kollar på myggors övervintring på nätet. Vissa övervintrar som vuxna och vissa som ägg… undrar hur de där vanliga stickmyggorna gör.

   Kramar!

   Kommentar av sonjac | april 2, 2010 | Svara

 2. […] övervintrar myggor? 3 04 2010 Sonja har funderat lite kring hur myggor övervintrar och jag har letat efter information kring detta. Svaret är att allt beror på. Allt beror på vad […]

  Pingback av Hur övervintrar myggor? « JANNE ARLEKLINT | april 3, 2010 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: