Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Venporten

Jaha ja, såhär ser det alltså ut. Med tanke på att jag blev opererad för 9 dagar sedan ser det väldigt fint ut i såren. Men det är en lite obehaglig känsla med porten så tätt under huden. Man kan ha den där i flera år, det enda är att den behöver spolas igenom var 3e månad om den inte används för tillfället.

När jag får cellgifter så sätts en nål in mitt i porten, när nålen sedan dras ut så sluter membranmatrialet till hålet direkt och man kan sticka 1000-tals gånger genom membranet utan att den blir förstörd.

Annonser

januari 23, 2010 - Posted by | sjuk

11 kommentarer »

 1. Den såg inte alls ut som jag hade trott, jag trodde att någon del låg utanpå huden också, men man måste alltså sticka genom skinnet? Tur att det finns i alla fall, kollapsade vener är väl ingen höjdare (folk som knarkar intravenöst har ju samma problem, det är för starkt för blodkärlen och så kollapsar de. Jag har en som dök av kontrastvätska när jag skulle magnetröntgas och de inte fick till sticket, till sist fick de ta en babynål (”fjäril” kallas de visst), men det gick jub ra för att det var en engångshändelse, vid upprepade stick är det givetvis kanon att det finns lösningar. Hur ser ditt behandlingsschema ut framöver nu då? Håller givetvis fortfarande tummarna för att allt går som planerat så att du blir frisk så snabbt som möjligt.

  Kommentar av Anna | januari 23, 2010 | Svara

 2. Hu, det där såg ju nästan lite småläskigt ut… 😉 Men det är ju bra att det finns sådana där uppfinningar i alla fall. 🙂 Håller tummarna för att detta är sista behandlingen innan operationen (eller har jag fattat fel??)…
  Tänker på dig ofta – speciellt när jag ser tåg, fåglar eller räkor… 😉 :D)

  Kram Linda

  Kommentar av muppins | januari 23, 2010 | Svara

 3. Tack ska ni ha tjejer 😉

  Schemat ser ut såhär, nu kommande må och tis ska jag in på två olika röngenundersökningar.

  Måndagen efter ska alla mina inblandade läkare ha konference om hur min behandling ska gå vidare beroende på vad bilderna visare och på ons träffar jag min behandlande ansvariga läkare som berättar vad som väntar.
  Men jag får en fjärde behandling hur som helst före en ev operation, jag gissar att det går för långt mellan annars.
  Sen efter operationen, när den nu blir av så får jag fler cellgiftsomgångar.

  Så ons om 1,5 vecka vet jag bättre hur det gått och vad som väntar i närmsta framtiden.

  Kramisar!

  Kommentar av sonjac | januari 23, 2010 | Svara

 4. Man lär sig nåt nytt varje dag, nu vet man hur en sån ser ut också. 🙂 Ser småläskigt ut.

  Kramar

  Kommentar av Malin H | januari 24, 2010 | Svara

  • Ja visst gör den, och det känns lite småläbbigt när jag kommer åt den med handen eller armen. Det gör inte ont alls eller så, men bara vetskapen att någonting främmande som sticker ut liksom sitter där så tätt under huden är inte helt bekväm.
   Den är annars en bra grej att ha där, jag hade aldrig hört talas om någonting liknande och tänkte att en bild kan vara lite intressant och informativ att se.

   Jag kommer att tänka på Alienfilmerna av någon anledning 😉

   Kramisar!

   Kommentar av sonjac | januari 24, 2010 | Svara

 5. På tal om op…kollade Ci-operationer på Tuben igår…brrrr…tur man inte var vaken när de gröta´ bakom örat på en..såg ju skitläskigt ut!
  Slipar med värsta slipmaskinen i skallen på en…
  Har faktiskt aldrig kollat förut men så igår fick jag för mig att jag skulle kika lite på vad det är de gör innan de trycker dit den dära plattan som tar emot signaler från Cippen…tjugo stygn blev det!
  … hoppas det går åt bättringshållet till för dig med magen och ryggen och allt det dära…

  Steffe

  Kommentar av Steffe | januari 24, 2010 | Svara

  • Hu då, ibland vill man inte veta allt Steffe, inte allt på en gång i alla fall 😉

   Kommentar av sonjac | januari 24, 2010 | Svara

 6. Ser jättefint ut Sonja. Ser att lite blåmärken är kvar 😀 men de försvinner ju med tiden. De som sätter in sådana här portar kan verkligen göra det bra. Har sett det själv mycket men tyvärr har vi inte kvar dem hos oss längre, de gick till Solna för ett par år sedan när det bestämdes att kärlsektionen skulle dit.

  Kram

  Kommentar av CD | januari 24, 2010 | Svara

  • Ja det är verkligen snygga ärr, tunna och fina. Jag hade mycket mer blåmärken för några dagar sedan, det går bort fort. Gör inget alls att dom dyker upp såhär, det är inget konstigt.

   Det känns lite märkligt med den här flyttkarusellen på våra sjukhus, men det är väl någon bra idé med att samla de bästa på ett sjukhus som blir specialiserade på några grejer.
   Fast hur det verkligen blivit vet jag inte. Följer läkarna med i flyttarna så som det är tänkt eller börjar dom pyssla med annat? Det går kanske inte att svara på.

   Kramisar!

   Kommentar av sonjac | januari 24, 2010 | Svara

   • Jag kan hålla med om att det är märkligt. När Huddinge ”gifte sig” med KS så var det inte många av personalen på respektive sjukhus som gillade det. Vi förlorade ett par specialiteter och har ganska tung kirurgi hos oss vilket är tungt för op-studenter när de ska praktisera hos oss.

    Specialisterna på de områden som flyttar följer med, de flesta tror jag. Alla på endokrina gick till KS och även kärl sektionen. Endokrina = körtlar, bröst etc.

    Vi hade även en del mycket förmånliga lokala avtal som vi blev av med för de inte fanns på KS i Solna. Dessutom försvann våran fina affär för att Pressbyrån skulle flytta in för den fanns på Solna. Vilket många inte gillar på Huddinge. De är dyra och det luktar nybakat genom hela sjukhuset där fastande patienter går.

    Som du förstår så gillar jag inte sammanslagningen.

    Kram

    Kommentar av CD | januari 25, 2010

   • Jag förstår att det blir jobbigt. Inte har jag tänkt på det där med fastande patienter och nybakt. Jag har nog mer tänkt åt andra hållet, har man dålig aptit kan det vara trevligt att känna lukten av nybakt.
    Men det har gått inflation i butiksbakat. Ibland blir det för mycket när det luktar mat och bröd överallt, t ex på Centralen.

    Kramisar!

    Kommentar av sonjac | januari 25, 2010


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: