Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Lasse Maja

02-6893

Här var vi och åt nu ikväll. Oj vad det var gott och vilket trevligt ställe det är. Servicen var kanon. Det var väldigt mycket folk och vi fick en kille som jobbade mest på hotellet bredvid som var inlånad som servade oss. Han var fantastiskt serviceinriktad, lagom personlig och fantastiskt trevlig och riktigt, riktigt rolig.

Vi tog hela midevitten, förrätt, varmrätt, efterrätt och en flaska rött vin som vi delade på. Det var fantastiskt gott och det dök upp ett par överraskningar. Förrätt tog vi samma, lufttorkad parmesanskinka, färska fikon, ruccola och hopkokt basamvinäger… plus ett ”ägg” av någon vit fantastiskt god smet/kräm som jag satt och funderade över vaad det var. Jag kunde inte komma på vad det hade stått i matsedeln och frågade. Killen som servade oss funderade, kollade matsedeln och bad om ursäkt, gick ut i köket och frågade… jo det var en liten överraskning som kocken ville testa, en kronärtkokspure som var smaksatt med någonting också. Fantastiskt gott, men servicekillen tyckte det kunde ju vara lite känsligt att det inte var med på matsedeln. Någon skulle ju kunna vara allergisk eller avsky just kronärtskocka. Vi tyckte det var helt ok.

När vi sedan satt och sippade lite på vinet och väntade på varmrätten kom det en en liten överraskning till. En liten kopp med varm soppa på potatis och purjolök med några tunna frasiga bitar… brynt parmesanskinka eller någonting liknande. Det var enormt gott.

Efter varmrätten tog vi créme brulé (stavning) med några blåbär/hallon och lönnsirap bredvid. Den efterrätten var det godaste jag någonsin ätit. Mjuk kanongod vaniljkräm, eller vad det är, med ett brynt sockertäcke serverat i låga vida små fat/skålar. Uj, uj, uj… sen betalade vi och gick hem… rullade hem, menar jag.

Här ska vi äta igen, och igen…

september 5, 2009 - Posted by | reklam

2 kommentarer »

  1. Låter gott som tusan! Vi spelade i fredags på Strandbaden i falkenberg, även vi i bandet fick en trerätters som inte gick av för hackor…

    Kommentar av Magnus | september 6, 2009 | Svara

    • Det låter verkligen smaskens Magnus. Vad kul att spela ihop sådär som ni gör.

      Kommentar av sonjac | september 6, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: