Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Dimma i Nynäshamn

dimma-Nyh_088

Jag har jobbat natt i natt och var nere i Nynäshamn. När jag gjorde säkerhetskoll på två tåg vid 5-tiden såg det ut såhär.

Precis innan jag skulle köra därifrån vid 06,05 ringde tågklareraren och varnade för folk i närheten/på spåråmrådet strax söder om Nynäsgård. Jag skulle ringa tillbaks om jag såg någonting.

Jag körde rätt sakta där men såg ingenting. Men när jag sen kört rätt långt norrut från Nynäsgård och sikten i dimman är ungefär 100 m dyker det plötsligt upp tre ungdommar som flinande står precis vid spåret och sträcker ut armarna ut i tågvägen. Det enda dom var ute efter var att skrämmas och djävlas med oss som kör 😦 Jag ringde tågklareraren igen och berättade hur snabbt ungarna förflyttat sig och ungefär var de var. Med en suck säger hon: Varför är de inte hemma och sover vid den här tiden?

Bilden under är någonstans på sträckan mellan Nynäshamn och Västerhaninge, det är 60 m mellan kontaktledningsstolparna och man kör i 140 där.

Det var dimmigt ända till Älvsjö ungefär.

Nu ska jag sova 😀

dimma-Nyh_092

juli 30, 2009 - Posted by | järnväg

6 kommentarer »

 1. Förstår verkligen inte varför folk ska jävlas med lokförare på det där sättet och även utsätta sina liv för fara. Dessutom så är det ju inte bara de själva som råkar illa ut om något skulle hända. Hur skulle lokföraren må? Vet en olycka som hände i Norrköping där lokföraren blev sjukskriven flera år efter att ha kört på en person med tåget. Usch, usch, usch säger jag bara!
  De borde vara hemma och sova istället för att ställa till otyg. Förövrig så måste jag nog säga att jag har väldig respekt för tåg i största allmänhet. Tar gärna ett par steg tillbaka när tåget rullar in på perongen. Tycker det är riktigt läskigt att stå för nära, så tänker jag även på lokföraren så klart! =)

  Kommentar av Mårten Lundgren | augusti 1, 2009 | Svara

  • Tänk om fler var så omtänksamma som du 😀 Just det där med att stå så nära plattformskanten som möjligt begriper jag inte. Speciellt om man pratar i mobiltelefon samtidigt. Tåg är inte helt släta på utsidan. Bl a så sticker backspeglarna ut som man kan bli träffad av. På dom nya tågel fälls dom in när farten överskrider 80, men ibland fungerar inte det och det är inget stoppande fel.

   Kommentar av sonjac | augusti 1, 2009 | Svara

   • Precis tågen är inte helt släta. Det har jag också tänkt på många gånger. Känns som att de här strecken som är målade för att man inte ska stå för nära spåret är lite väl nära kanten på perongen (exempel kommer nedan). Försöker alltid tänka mig själv hur det skulle vara att köra in tåget på perongen om folk stod så nära kanten. Av den anledningen försöker jag tänka på att lokföraren nog uppskattar om folk står lite längre in på perongen.

    Jag och sambon var en sväng i Stockholm nu i veckan för att hälsa på en god vän. Vi var på väg till Fjärilsmuséet i Hagaparken för att fota lite makro (blev mycket bra bilder, är dock väldigt varmt inne i växthuset). Vi skulle ta pendeln ifrån Årstaberg till Solna. När vi stod vid Årstaberg och väntade på pendeln så kom det ett ensamt Green Cargo lok och åkte förbi i väldig fart. Jag trodde faktiskt hjärtat skulle hoppa upp i halsgropen. Anledningen var nog att jag stod för nära (nästan vid strecket). Nästa gång tror jag faktiskt att jag ställer mig mitt på perongen! 😉

    Kommentar av Mårten Lundgren | augusti 2, 2009

 2. Jodå, vid de flesta perronger passerar tåg i hög fart som inte stannar. Det är Green Cargo, SJ, Arlanda Express mm. Just godstågen har ju ännu mer kantiga detaljer som kan haka i kläder om man står för nära. Jag begriper inte att folk är så oförsiktiga.

  Visst är det kul att fota i Fjärilshuset. Det har jag också gjort. Fjärilarna är så stora och snygga där. Om man tittar lite noggrant under blad mm kan man hitta stora fjärilslarver också, och små dvärgvaktlar som lever fritt på ”golvet”, eller snarare under växterna.

  Kommentar av sonjac | augusti 2, 2009 | Svara

 3. man blir så förbannad att läsa, typiskt ungdomar som skall jävlas och visa sig tuffa, innerst inne är de små och ynkliga.

  Kommentar av vastkustenfoto | augusti 7, 2009 | Svara

  • Det är tråkigt att de inte tänker på med vilken fart och hur tyst tågen dyker upp, dessutom är inte tåg helt släta på utsidan. Man kan fastna i med fladdrande kläder om man står för nära. Ja, ja jag har lagt just det här bakom mig nu 😀

   Kommentar av sonjac | augusti 7, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: