Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Kånken är het

01-5179

Jag såg i någon tidning häromdagen (Metro kanke?) att Fjällrävens gamla klassiker Kånken blivit lite het 😀 Inte för jag tror den kommer att vara det någon längre period, den är alldeles för ful och praktiskt, men modetrender är rätt konstiga.

Jag har ”alltid” haft Kånken och lyckats nöta sönder flera stycken i botten. Men det tar några år. Det jag gillar med den är att den inte försvinner från butikerna och inte görs om. Lite nya färger kan jag stå ut med 😉 Det är så trevligt när man ska byta och vet vart alla prylar ska ner… solglasögon i ett fack, borste i ett annat. Pocketbok, anteckningsbok, tidtabeller mm där dom brukar vara. En titt ner i ryggan så ser jag att allt är med.

Det är annat med de kassa ryggsäckar vi får på jobbet. Dom går sönder på någon månad och så får man en annan som ser helt annorlunda ut. Sen står man och rotar när man ska ha någonting… var sjutton tog ditten och datten vägen??? jag vet ju att det är nerstoppat någonstans… Lagom till man lärt sig att hitta allt så går den sönder och det är dags att byta igen. Nej tacka vet jag trygga Kånken, och när den inte är het längre finns den ändå kvar, precis som den sett ut i alla år. Det är skönt att veta 😀

Jag kommer ihåg en Kånkenhistoria. Av någon skum anledning jag inte vet får jag inbjudningar till utförsäljning av Peak Performance när de byter sortiment någon gång per år. Ett år när jag stod i kö för att komma in så höll den coola killen som stod och släppte in folk på att fullständigt falla i trance när han såg min supernötta svarta Kånken. Han ville köpa den, och när han inte fick det så ville han absolut veta hur jag gjort för att få fram den snygga patina ryggan hade. Den enda patina den fått var av alla års naturligt nötande, och möjligen en sväng i tvättmaskinen när den är för äcklig 😉 Jag tror inte han trodde mig, men ryggan gillade han…

maj 20, 2009 - Posted by | ditt och datt, reklam, testtrams

6 kommentarer »

 1. Den är definitivt inte ful, inte hos någon som tycker praktiskt är snyggt 🙂 Fjällrävens grejjer är alltid smart byggda tycker jag och med massa fickor och annat kul som gör det lätt att packa i, vare sig det är 75 liters ryggsäckar eller ett par byxor..

  Härligt att höra att du kör på 🙂

  mvh // JOhannes

  Kommentar av Johannes Glännman | maj 20, 2009 | Svara

 2. Nej jag tycker inte heller den är ful, jag gillar den och kommer inte att byta modell så länge den går att få tag i. En superväska helt enkelt. Sittunderlaget använder jag också lite då och då, så genialt med det i ett eget fack.

  Dom två första var svarta men sen har jag bytt färg ibland. Just nu har jag tre st som är hela, en grå, en brun och en svart. Hade en vinröd länge men just den färgen försvann. Men den klassiska gröna och den orange med blå remmar har jag aldrig haft, konstigt nog 😀

  Kommentar av sonjac | maj 21, 2009 | Svara

 3. Jag hade en grön när jag började skolan (sent 70-tal). Den hängde med rätt många år. Nostalgi… 🙂

  Kommentar av Fredrik | maj 21, 2009 | Svara

 4. Jag hade en, men ledsnade för att den inte har höftbälte och sån där mellan-axlarna-rem. Men de nya kanske är bättre?

  På jobbet vet du väl att du får köpa en egen om du vill, 500 spänn får man. Jag lade till 300 egena till det och har en jättebr rygga med både stort avbärarbälte och mellan-axlarna-rem, samt en hel del fiffiga fack, t.ex. västen som man kan ha på sidan och snabbt få fram, likadant bandyklubban och ficklampan, och sen har den ett fack för privat, som matlåda och termos och ett för jobbprylarna. Den passar en kort tjejrygg har då hållit hittills dessutom 🙂 Kolla på den nästa gång vi ses på jobbet vet jag!

  Kommentar av Anna | maj 21, 2009 | Svara

 5. Jag älskar min Kånken. Den är gammal och trasig, men jag vägrar byta ut den. Ärvde den av ”styv”farmor för säkert 10 år sen när den faktiskt hade en inneperiod också.

  Kommentar av Erika Photography - Afrikabloggen | maj 22, 2009 | Svara

 6. Hi! hi! Ja gissade att somliga här har en relation till Kånken 😀

  Anna, vitsen med Kånken är ju att den är prefekt till det den är menad från början. Det är ingen fjällvandringssäck och behöver inte göras om.
  Men till jobbsäck kollar jag gärna på vilken du har.

  Erika, det är det jag tycker är så fascinerande, att de inte går sönder och bara blir snyggare och snyggare med tiden. Fantastiskt att blixtlåset håller så bra också. Fast jag får nog rodnande erkänna att jag har lyckats ha sönder ett blixtlås efter många år. Jag packade i lite för mycket grejer och tvingade igen den för många gånger.

  Kommentar av sonjac | maj 22, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: