Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Teknikfreaket ifarten igen

02-burk-2137

Nu har jag öppnat min dator… så nu gäller nog inte försäkringen längre. Sidostycket var ”plomberat” med små klisterlappar.

Jag kom på att eftersom jag inte är säker på att jag vet exakt vad jag ska kolla upp så fotar jag av innanmätet. Faktiskt en av mina bättre ideér på senare tid. Tog en närbild på lappen som sitter på kraftenheten också.

Vad jag nu kommit fram till är att om jag bestämmer mig för att byta grafikkort måste jag byta kraftenhet också. Den ger bara 250w och jag skulle behöva ca 500W.

För övrigt så är den trådlösa musen från Logitech (VX Nano) helt suverän än så länge. Jag har suttit vid datorn en del timmar i helgen och när jag började så stod det är batteriet var på 100% eller 170 dygn. När jag kollade imorse hade den ökat till 171 dygn 😀

Vid min fågelmatning är det full rulle. En tofsmes har hittat maten och far runt som en skållad råtta helt omöjlig att fota, och det finns en hel del koltrastar som slåss om maten. De vanliga är förstås också kvar, talgoxar, blåmesar, hackspetten, nötväckorna, grönfinkarna mm, men inga steglitser idag… inte än i alla fall.

Annonser

januari 26, 2009 - Posted by | dator, fåglar

5 kommentarer »

 1. Kolla upp så du inte måste byta moderkort också, och då måste du säkert byta ramminne också… Och då är det ju lika bra att köpa en ny dator… Typ Mac 😉

  Kul att det går bra vid fågelmatningen… Grönfinkarna är jag lite avis på, de är riktigt fina… Tofsmesarna är också en favorit…

  mvh // Johannes

  Kommentar av Johannes Glännman | januari 26, 2009 | Svara

 2. Vad skulle orsaken vara om moderkortet skulle behöva bytas?
  På moderkortet finns plats för PCI-Express kort, vilket bör innebära att bussen kommer att stödja ett nyare kort typ NVIDIA 9800, eller?

  Kommentar av Janne Arleklint | januari 26, 2009 | Svara

 3. Janne skrev det jag också undrar över. Varför skulle jag behöva byta moderkort? Och en Mac kommer det inte in i mitt hus i alla fall 😉
  Ja visst är tofsmesarna fina, tror bara jag tycker att stjärtmesarna är gulligare egentligen. Och steglitserna dök upp vid 15-tiden då det var för mörkt att fota.

  Kommentar av sonjac | januari 27, 2009 | Svara

 4. Det var inget jättevetenskapligt inlägg från mig utan bara ett sätt att få dig att byta till Mac … Lite skämt alltså… Sånt man skrattar åt, fast det kanske inte var så roligt… Men ändå..

  mvh // Johannes

  Kommentar av Johannes Glännman | januari 27, 2009 | Svara

 5. Jamen det var inte så dumt ändå Johannes. Idag har jag plågat flera av mina kolleger som jag vet är datorintresserade. En av dom tog upp just moderkortet och att den kan ha en begränsning som gör att man inte kan utnyttja hela det ev nya grafikkortets kapacitet.
  Men en annan kollega dök in i snacket och menade att det var ett vanligare problem för några år sedan men knappast nu… hur som helst så ska jag leta reda på moderkortets beteckning och skriva upp den på listan.
  Det här är rätt kul, även om jag inte graderar upp grafikkortet kommer jag att veta mycket mer om min dator efter den här undersökningen 😀
  Två problem är nog: Hur håller man reda på alla sladdar som in på nätaggregatet och hur ska man lyckas trycka ett nytt grafikkort på plats utan att spräcka moderkortet… spännande värld som jag inte vet mycket om men gärna lär mig mer om 😉

  Kommentar av sonjac | januari 27, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: