Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Ovan dator

Jag har pysslat lite med allt möjligt hemma idag. Lade in en matta i mitt vindsförråd. Det är bara spånskivegolv där och jag har funderat på vad jag vill ha på golvet som skydd. När jag strosade på Bauhaus för ett tag sedan hittade jag sk ”balkongkonstgräs”, som var en mögelfri nylonmatta liknande nålfilt i en snygg smaragdgrön färg för 26 kr kvadraten.  Den var ganska lätt att klippa i också, så nu har jag ett riktigt snyggt golv i förrådet 🙂

Jag har också försökt hitta på nya datorn. T ex ett spel som jag försökte ladda in igår men som försvann. Jag letade och letade, använde sökfunktion men spelet var försvunnet. Det blev ju ingen ikon. Idag funderade jag på om det var så att jag aldrig lyckades slutföra installationen. Jag försökte ladda in den igen men det fungerade inte alls.

Efter att jag hållit på med annat så tänkte jag att jag skulle kolla vad för spel som följde med datorn, lite kortspel mm gissade jag. Mycket häpen såg jag att mitt spel jag letat efter i två dagar prydligt låt i spelmappen 🙂 Jag som trodde att man skulle få bestämma själv var man ville ha grejerna.

Tyvärr uppstod ett annat problem som jag inte lyckats klura ut än. När jag öppnar spelet så hamnar det lite uppe och till höger, med övre och högra delen dold. Just övre och högra delen är där som olika bra kvittensknappar finns när jag spelar… skrutt också 😦 Gissa om det var svårt att stänga av det 😀

Ja, ja det är säkert en inställningsgrej jag inte kommit underfund med än.

Lägger till en av mina snygga Black crystalräkor. Det som gör den extra snygg är den täckande vita färgen och att den har vitt ända upp på ögonskaften och hela vägen ut på stjärtspetsarna.

oktober 29, 2008 - Posted by | akvaristik, dator, spel

6 kommentarer »

 1. Akvarievärlden är ett outforskat område för mig och därför är det både intressant och kul att titta på dina fina bilder; dessutom lär jag mig nya saker.

  Det där med nya datorer är en traumatisk upplevelse i början. Innan man fört över och fått ordning på alla filer och innan man lärt sig hur just den Windowsutgåvan funkar… Det brukar bli ett antal svavelosande eder på vägen.

  Kommentar av Staffan H | oktober 29, 2008 | Svara

 2. Åhh vilken fin Bc du har, vilket fint foto.
  Det måste väl vara en Bc SS !

  Mvh Wilda

  Kommentar av Wilda | oktober 29, 2008 | Svara

 3. Det är riktigt kul att fota akvarieinnevånare. Det är en hel del pyssel innan man kommer underfund med hur man ska göra med ljuset/blixten för att slippa reflexer mm.
  Men har man några akvarier har man alltid någonting att fota på hur tråkigt vädret än är 😉

  Jo jag har hunnit småsvära lite över datorn redan, eller snarare över mig själv som inte behärskar den 😉
  Jag har inte lyckats komma på hur jag ska få spelet jag installerade att hamna mitt på skärmen. Har provat allt jag kommer på i inställningsväg både på spelet och på bildskärmen/upplösningen men antingen finns delar av spelet utom synhåll eller så är det för smått… inget mellanting alltså. Ja, ja jag får rota vidare. Sitter inte i sjön precis, har spelet på laptoppen och det lustiga är att när jag kopplar in skärmen på laptoppen fungerar allt så bra bildmässigt. Skumt.

  Kommentar av Sonja Cygnel | oktober 29, 2008 | Svara

 4. Tack Wilda 🙂
  Jag är inte så bra på hur dom klassas, men det skulle nog kunna vara en ss kanske? Det är min snyggaste hittills, ”egen” uppfödning 😉

  Kommentar av sonjac | oktober 29, 2008 | Svara

 5. Hoppas det gick bra med mattan. Jag hade sånt på balkongen i Kallhäll och även i Uppsala och det är behagligt att gå på och håller bra. Bra tips egentligen, för jag ska ju isolera en del av mitt föråd också och funderade lite på vad man gör med golvet.

  Är macmänniska ut i fingerspetsarna, så jag har tyvärr inga tips för ditt spel däremot.

  Kommentar av Anna | oktober 29, 2008 | Svara

 6. Jodå, det blev godkänt med mattan. Det finns från 2 m bredd och uppåt.
  Äsch, det fixar sig med spelet, har den på laptopen också och jag vet inte om jag skulle orka spela upp den en gång till.

  Hoppas du fick någon bra tur i morgon 🙂

  Kommentar av sonjac | oktober 29, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: