Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Dåligt med inspiration

Oj vilken slapp helg det blev. Janne och jag var ute lite i lördags, men igår gjorde jag ingenting med kameran. inte ett endaste litet akvariefoto ens. Janne hade två kurser för Nikon och jag låg och tittade på gamla säsonger av CSI. Ute regnade det på dagen.

Fotoinspirationen har varit lite låg ända sedan vi kom hem från Island. Det enda jag egentligen blivit nöjd med är några bilder på fjärilspuppor och trollsländor. Pupporna hade jag gärna fotat mer på men hela nässelsnåret blev nertrampat av kor och pupporna försvann.

Jag tycker inte det är något problem om inspirationen går lite uppåt och neråt. Som tur är är bara foto en hobby bland flera som jag har. Antagligen blir jag inte riktigt sugen på att fota förrän isarna lägger sig. Hoppas det blir sådana där underbara isar som förra julen. Ingen snö men helt klar is på 10-15 cm med massor av infrusna luftbubblor och annat. Så klar så att man kunde se aborrarna simma omkring under isen.

Fast tänk om man skulle kunna åka till Island en sväng på vintern… synd att jag inte kan vara spontan med min ledighet på jobbet bara.

Idag börjar jag inte jobba förrän kl 14. Ett kort pass, slutar strax efter 19 med en undanväxling och avställning av ett insatståg i Upplands Väsby… ska jag ta med vidvinkel dit kanske? Det är ett gammalt pendeltåg jag ställer av där… hm… orkar jag släpa på allt?

september 1, 2008 - Posted by | ditt och datt, järnväg

4 kommentarer »

 1. ”…ska jag ta med vidvinkel dit kanske? Det är ett gammalt pendeltåg jag ställer av där… hm… orkar jag släpa på allt”?

  Jomen, gör det…det är kul med bilder från ditt jobb… du har tagit så fina ”järnvägsbilder” förut som jag sett…

  Kommentar av Stefan Pettersson | september 1, 2008 | Svara

 2. Ok då, Steffe, jag tar med kameran också. Det är bara så att jag slutar tjänstgöra där och har ”bara” en resa som passagerare inritad i turen till Centralen. Men jag kan ta en buss direkt hem i stället och tjäna en timme, fast då måste jag släpa på allt jag haft med hos Janne i helgen, som datorn mm.
  Å andra sidan är ju de gamla pendeltågen på väg att skrotas ut, jag vet inte när jag får ett bättre tillfälle att fota igen… å andra sidan är nog inte ljuset det bästa… äsch, jag tar med kameran och vidvinkeln så får vi se hur det blir.

  Kommentar av sonjac | september 1, 2008 | Svara

 3. Även om inspirationen tryter ibland så tycks du ändå få till bra bilder Sonja, så upp med hakan och fota på! Resultatet är ju inte allt, det viktiga är att vi har kul!

  Kommentar av Johnny Buchwald | september 5, 2008 | Svara

 4. Inte sjutton deppar jag för att jag tycker att akvarierna är roligare än att fota vissa perioder, som du skriver, det ska vara roligt, inget tvång. Som tur är bestämmer jag hur, var, när och varför jag fotar 😉
  Nu ser jag fram emot isläggningen 😉

  Kommentar av sonjac | september 5, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: