Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Nattjobb

_____________Ingen rast, ingen ro, bara slita, bara gno…

Det finns inte mycket som känns så bra som när man jobbat natt, kommit hem på morgonen, mött någon morgontrött granne som släpar sig mot jobbet och veta att snart, snart kan jag få gå och lägga mig, medan du granne, ska slita hela dagen lång 😉

Nattpasset gick utmärkt, jag hade ett par timmars uppehåll i Södertälje hamn efter först en sväng till Märsta, sen till Södertälje hamn, kliva av ca 01, började 03.30 igen med att starta upp och säkerhetskolla två olika tåg, sedan köra ner det ena till Södertälje centrum, upp till hamnen igen, kliva av, byta tåg, köra ner till centrum en gång till, åka upp och sluta med att köra in till Sthlm. Då var klockan ca 07, nu är hon 8.30 och jag går och lägger mig 😉

augusti 29, 2008 - Posted by | ditt och datt, järnväg

5 kommentarer »

 1. Jag har provat på att jobba natt som fräsare i en mekanisk verkstad! funkade inte alls för mig! Jag har jobbat tvåskift i många år…jag vantrivdes i många år med tiderna….hade svårt att vända på dygnsrytmen. Nattjobb skulle nog funka för mig men då som enbart natt! bilden känner jag igen från Nff tror jag! ??? bra bild Sonja!

  Kommentar av vastkustenfoto | augusti 30, 2008 | Svara

 2. Hihi.. visst är det skumt, för du har ju jobbat precis lika hårt som oss som jobbar dagtid :o))).

  Jag hoppas att du får en toppenfin lördag och söndag. Idag skiner solen på oss, så jag ska ge mig ut och leka med kameran, då jag har två sjuka ungar som parkerat sig i soffan med diverse filmer och en sambo som stuckit till huvudstaden för pokerkväll med kompisar :o).

  Stor KRAAM

  Kommentar av ulrica | augusti 30, 2008 | Svara

 3. Ja jag vet inte om jag skulle palla att jobba enbart nattpass. det finns en möjlighet att söka ett sådant schema men det är rätt eftertraktat ändå.
  Som jag jobbar nu har jag tre, eller var det fyra, nätter på sex veckor. Arbetstiden är så att ju tidigare mornar, ju kortare pass. Nätter får inte heller vara för långa medan dagturer och eftermiddagar i regel är längre. Det är rätt bra upplägg. Jag är alltid ledig efter nattjobb minst en dag efter och ibland två.
  Jo jag har haft den flitiga sädesärlan uppe på NFF, återanvänder lite då och då. Jag tyckte den passade med mitt slitande 😉

  Japp, det är lite sol här, skulle visst vara det i helgen. Jag är ledig, har fått överta två gluggar av Janne som han inte har användning för, en vidvinkel och ett fisheye, så det blir nog lite fotande här också.
  Juste att din sambo spelar irl Ulrica. Nätpoker verkar ungefär lika farligt som att leka med kobror 😉

  Ha en fin helg allesammans 😀

  Kommentar av sonjac | augusti 30, 2008 | Svara

 4. Din inledning i detta blogginlägg påminner mig om en tavla jag sett någon gång. En liten pojke sitter på huk och tittar på en myrstack, känns som den gav samma budskap på något sätt!

  Kommentar av Johnny Buchwald | september 5, 2008 | Svara

 5. Tack Johnny, och inatt jobbade jag igen 😀

  Kommentar av sonjac | september 5, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: