Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Ånglok

————-Ånglok på Sthlms Central spår 10

Hur hinner folk blogga så mycket som dom gör egentligen? Jag har fullt upp med att jobba, äta, sova, greja med akvarierna och blommorna samt fota lite och allt det innebär. Så mycket tid över blir det inte, och ändå har jag ingen TV.

I morse när jag gick ut till nattbussen 3.45 slog det mig att hösten kommer med stormsteg. Det var ju helt mörkt ute… värmen saknar jag inte men ljuset och alla fåglar. En del har flyttat redan och andra håller väl på och lär sig flyga ordentligt och äta upp ett bra hull för att klara flygning eller övervintring.

Tråkigt nog verkar det som om storlommarna inte lyckades med häckningen i år. Vi tyckte vi såg en väldigt liten unge innan vi åkte till Island. Men vi har inte sett den igen, överhuvudtaget är inte lommarna i sjön så mycket som förra året. Men en gång nu i sommar såg vi 7 eller om det var 8 vuxna lommar som jagade tillsammans. Det var en underbar syn även om dom nu var så långt bort att det inte gick att fota. Jag hade i alla fall kikaren med.

Crimson är riktigt snabba med sina jobb. Jag mailade in en beställning igår kväll väldigt sent. Idag kl 11 var det klart, såg jag när jag kom hem utan att ha tagit omvägen förbi Crimson 😉 jag hoppas jag hinner i morgon, jag är väldigt nyfiken på fågelbilderna från Island. Det ska bli trevligt med lite nytt på väggarna.

Jag undrar vad de som administrerar bloggen sysslar med? Tidigare har jag kunnat ladda upp lite större bilder som visas förminskade men är uppklickningsbara. Det fungerar inte längre. Laddar jag upp en större bild så klipps bilden. Skumt. Jag vet inte om jag har lust att göra bilder separat för bloggen, gör dom ”alltid” 800 px på bredden om det är liggande och 640 px på höjden om det är stående. Jag spar alltid, eller nästan alltid, kamerans eget format. Samma sak när det gäller beskärningar, det gör jag nästan aldrig. Inte av princip, skulle det behövas så gör jag det, utan för att jag vill ha bilden så klar som möjligt i kameran. Jag är extremt rädd om mina pixlar. Jag vill kunna göra en ca 50×70 cm eller t.o.m. 70×100 cm när jag känner för det och med vilken bild som helst.

Såg på DN.se att Kallur snavat över första häcken på OS i morse. Tråkigt för henne. Och det där med Tessans baddräkt är väl för knäppt. Det är väl inte deras egna modeller utan någonslags ”landlagsdräkter” de har, tror jag. Inköparen där får nog duktigt på skalle för han/hon snålade på kvalitén 😉

För att inte tala om brottaren Ara. Vilken skandal med mutade domare. Helt rätt att lämna medaljen han ändå inte skulle haft om allt gått rätt till. Stackars man, andra gången det händer dessutom.

Men att Sverige har med duktiga tävlande i hästsport talas det väldigt tyst om.

augusti 18, 2008 - Posted by | bloggar, ditt och datt, järnväg, os

6 kommentarer »

 1. ja, men när de ligger på tredje plats så får de en liiiiiiiiiiiiiiten artikel i de flesta tidningar… jag har ägnat mkt tid åt att försöka luska ut hur det har gått för ryttarna. men de visar gymnastik eller tyngdlyftning eller nån annan gren utan en svensk i sikte (eller HAR vi nån svensk tyngdlyftare? isf ber jag om ursäkt för min brist på allmänbildning)

  Kommentar av Maria | augusti 18, 2008 | Svara

 2. Du har alltid bra och intressanta texter, dina kort är fantastiska. Kortet du visar här har jag tittat lääänge på men jag får inte riktigt kläm på vad det är som jag gillar med den, den känns så spännande & spöklik på något sätt det känns som jag står där på perrongen kortet ger mig inlevelse. -PERFEKT!
  Morgan

  Kommentar av mojje | augusti 18, 2008 | Svara

 3. Ja f-n det där med medias fullständig brist på intresse för hästsport är sanslöst. Dom visade inget av Anna Lindberg, somhopp, då hon höll på heller. Men där kom det liiite flera timmar senare, fast hon gick till final, och blev 5 eller 6.
  Dressyren har dom inte visat någonting av alls, sjukt 😦 Jag satt hos Janne i helgen och följde sändningarna. Fotboll/handboll och annat trams som tennis fick stort utrymme 😉

  Ångloket blev lite roligt. Jag tyckte det blev misslyckat först pga min kompis Jonas som jobbade på tåget i tidsenlig uniform fick syn på mig medan jag exponerade och började gå mot mig. Men det blev ju som ett spöke från en annan tid. Röken och ångan under plattformstaket bidrog också till stämningen.

  Kommentar av sonjac | augusti 19, 2008 | Svara

 4. Ja, ibland är det dött och ibland kör det ihop sig…så till den milda grad att man tar fel på dag…det blev lite fel på min blogg häromdagen då jag låg en dag före! 🙂
  Men jag tror jag ligger i fas nu… 😉

  Måste ju bara säga att jag gillar den där bilden!!

  Kommentar av Steff | augusti 19, 2008 | Svara

 5. Den bilden är helt OUTSTANDING!!! Som plockad ur en saga… Harry Potter känns verkligen som att han skulle titta ut genom fönstret när som helst :o)

  Hihi.. jag fnissar lite över din fråga över hur folk hinner blogga så mycket.. och jag som tycker din blogg uppdateras jätteofta med härliga bilder och långa texter!. Det är ju en fröjd att kika in här jämt och ständigt.

  Men att du klarar dig utan TV ? Jodå, alla är vi allt olika, men jag är en TV-uggla av stora mått :o).. jag älskar att bädda ner mig själv i soffan under ett skönt täcke och glo på film.

  KRAM Ulrica

  Kommentar av ulrica | augusti 20, 2008 | Svara

 6. Jag tittar på TV hos Janne… ibland. Fast jag sitter ju hellre vid datorn när jag har tid över 😉
  Någon gång då och då tittar jag på en DVD-film. Men oftast inget nytt utan någon jag sett tidigare och gillar mycket, som ”Den Engelske patienten” eller ”Femte elementet” 😀

  Kommentar av sonjac | augusti 20, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: