Sonja C's Weblog

Just another WordPress.com weblog

En råttsoffa till

Ullna Hillclimbin 2006

2006 var jag och tittade på Hillclimbing på Ullna gamla soptipp i Täby/Arninge. Det var lite annorlunda. Jag är inte helt säker på att jag förstod reglerna fullt ut men tror det gick ut på att bilarna körde en och en uppför en brant backe med god hastighet på tid. Sedan körde de en gång till och skulle köra på så lika tid som första gången. Man tävlade alltså inte mot varandra egentligen utan mot/för sig själv. Det var en hel del bilar som inte kom upp en gång ens utan fick motorras mitt i backen.

Bilen på bilden hade en egen historia. Den hade stått i nersjunken i jorden bakom en lada i ca 50 år, har jag för mig det var. Sedan kom en man som bestämde sig för att rädda bilen och lyfte upp den ur växtlighet och jord. Lite meckande med motorn och så var den klar. Baksätet bestod av bara den rena metallen, inte en tyg eller trådstump fanns kvar. Snacka om råttsoffa 😉 Röken var ”konstgjord” med hjälp av en liten slang som droppade lite olja på grenröret. Golvet var en bit metalldurk och batteriet satt fastspänt inne på kupégolvet med en metallklammer. Förarsätet såg ut som baksätet men jag har för mig det låg en bit filt där som föraren satt på.

augusti 10, 2008 - Posted by | motor

3 kommentarer »

 1. Roliga bilder & intressant läsning!
  Morgan

  Kommentar av mojje | augusti 11, 2008 | Svara

 2. Men du… helt otroligt att han fick igång bilen. Kul läsning och bra bilder också!

  //M

  Kommentar av Malin | augusti 12, 2008 | Svara

 3. Ja jag blev helt fascinerad av historien bakom bilen. Jag tror den är lite ”berömd” i sådana kretsar, fick en känsla av det. Man kunde gå omkring bland alla bilar innan dom drog igång själva tävlingen och vid den här så hade han som ägde den fotat och skrivit en lång berättelse. Jag kommer ju inte ihåg namnet på en slags ”traktor” med stora ”gafflar” framtill, men en sådan använde dom för att lyfta upp bilen ur nässel- och jordhögen den sjunkit ner i. Har också för mig att det var sonen eller sonsonen till bilens ursprungliga ägare som räddade den. Dom var nära släkt i alla fall.
  jag kan tänka mig att killen som liten alltid sett bilvraket och kanske lekt inne i den.
  Sen vet man ju inte riktigt om hela historien är helt sann, exakt hur mycket han rotat med motorn. Men jag såg ju hur den såg ut på utsidan i alla fall… och den var inte… välputsad 😉

  Kommentar av sonjac | augusti 12, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: